Zoeken

Belangrijke items

Goedendag iedereen,

Vermits er door de veiligheidsraad geen versoepelingen zijn toegestaan voor wat onze werking betreft, heeft het Dagelijks Bureau beslist dat het KWB lokaal ook in november nog niet zal geopend worden voor onze activiteiten.

Dus met pijn in het hart moet ik jullie zeggen dat er ook tot 22 november GEEN instuif zal zijn!

We zijn van mening dat de gezondheid van ons allen op alles voorrang heeft en wij rekenen hiervoor op jullie begrip.

Hopelijk kunnen we tegen het einde van het jaar ons KWB werkjaar opstarten met nieuwe moed, maar om eerlijk te zijn, ook dat zullen we nog moeten bekijken.

We proberen jullie zeker op de hoogte te houden, raadpleeg indien mogelijk ook regelmatig onze website.

Beste allen, ik wens jullie het allerbeste toe, hou jullie gezond, hou er de moed in en hou vol!

Met vriendelijke KWB groeten,

Johan De Hert

Voorzitter KWB Sint-Martinus Kontich vzw

GSM 0485 56 52 69

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuws

 

 

 

 

 

 

 

Kaartclub

Start seizoen

Elk jaar wordt er in september gestart met een kaartkampioenschap.  De bedoeling hiervan is om aan de kaartliefhebbers, zowel jong als oud, man of vrouw, de gelegenheid te geven om samen tijdens de lange herfst- en winterperiode, vele gezellige kaartavonden door te brengen.

Het kaartseizoen begint in september en eindigt in april.

Organisatie kaartavonden

In totaal zijn er 16 wedstrijden, die in principe plaats hebben op de 2de en 4de vrijdagavond van de maand.  Dit gebeurt in samenwerking met de kaartafdeling van KWB Sint-Rita, waar de kaartavonden plaats hebben op de 1ste en 3de vrijdagavond van de maand. (Om praktische redenen kan soms omwisseling noodzakelijk zijn.)

Hoe en wat spelen we ?

Het spel dat wordt gespeeld noemt men in de volksmond “slagen halen”, waarbij iedere speler voor zichzelf speelt.  Om meningsverschillen te voorkomen wordt er in de eerste plaats beroep gedaan op het gezond verstand, maar er is ook een kaartreglement opgesteld. 
Om in het eindklassement van het kaartkampioenschap opgenomen te worden, moet men minstens 7 wedstrijden spelen. 

Er is één troef voor de twee reeksen van 16 beurten die elke avond worden gespeeld. Na elke reeks betalen de verliezers een consumtie aan de winnaars. De prijzen zijn in natura met één prijs per tafel. De kaartwedstrijden hebben steeds plaats in het KWB-lokaal en beginnen om 20.00 uur.

Hoeveel kost het ?

Het inschrijvingsgeld bedraagt per kaartavond  2 euro maar KWB leden ontvangen bij het einde van het kaartkampioenschap een teruggave in de vorm van een bon van 50 eurocent per kaartavond waaraan werd deelgenomen.

Hoe laat beginnen we, stoppen we ?

Voor de liefhebbers is er reeds gelegenheid om te kaarten vanaf 19.00 uur.

Ook na de wedstrijden kan men nog een paar uurtjes blijven nakaarten.  De 7 beste uitslagen van alle behaalde resultaten tellen mee voor het eindklassement. 

Afsluiting seizoen

Op het einde van het kaartseizoen is er de viering van de kaartkampioen en mag men een prijs in natura komen uitkiezen in volgorde van het klassement.

Voor verdere inlichtingen kan men steeds terecht bij het kaartbestuur of op de kaartavonden zelf.  Het loont beslist de moeite om even een kijkje te komen nemen. 

Kaartliefhebbers, wij verwachten u.

 

Bestuurslijst

Voorzitter Moons Fred Nakkersgoed 28 Kontich 03 289 46 67
Penningmeester Van der Heyden Ria Nakkersgoed 28 Kontich 03 289 46 67
Bestuurslid Stessens François    
Bestuurslid Engelen Paula